Köprü Projesi

Dezavantajlı bireylerin yaşadığı bölgelerdeki çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini taramalar sonucunda raporlamak ve çocuğun hayatını daha iyi kılacak uygulamaları geliştirmek amacıyla hazırlanan “Köprü Projesi”, 2011-2012 öğretim yılının 2. döneminde Ulus İsmetpaşa mahallesinde bulunan Yahya Galip Kargı İlköğretim Okulunda sürdürülmüştür. Köprü Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda, çocuklara aşağıdaki taramalar uygulanmıştır. • Genel Sağlık Taraması • Gelişim Taraması • Bilgi taraması (Hijyen, Kişisel Bakım vb.) • Sosyal Hizmet Ön Değerlendirme Anketi Yapılan taramalar sonucunda her çocuk için bir ihtiyaç listesi oluşturarak, ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde çocuğun topluma yararlı bir birey haline gelmesi yönünde adımlar atılmıştır.