Gelecek Ellerinde

Toplumdaki dezavantajlı çocuklara yönelik çalışmalarımız kapsamında 2007 yılında başlayan “Gelecek Ellerimde” projesi ile ülkemizin önemli sorunları arasında yer alan sokakta yaşayan ve çalışan çocuklara destek sağlanmıştır. 2012 yılına kadar devam eden proje kapsamındaki hizmetlerimiz; 3 sosyal hizmet uzmanı, 1 psikolog, 1 psikiyatr, 1 avukat, 1 refakatçi ve 200 gönüllüden oluşan bir ekip tarafından yürütülmüştür. Proje kapsamında, ilgili devlet birimleri ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapılarak 2008 yılında bir “Çocuk Evi” açılmıştır. 2008-2012 yılları arasında hizmet veren bu barınma evinde; sokakta risk altında olan ve her türlü destekten mahrum çocuklar kalmıştır. Bu çocuklar, gerekli değerlendirmelerin yapılmasından sonra uzmanlar tarafından hazırlanan "Köprü" raporu ile beraber planlı bir gelişim sürecine alınmışlardır. Bu gelişim sürecinde barınma, beslenme, sağlık, rehabilitasyon gibi temel destekleri alan çocuklar, daha sonra eğitim ve istihdam ağına dahil edilmiştir ve halen gözlemlenmektedirler.