Be Active, Beat Obesity Projesi

Be Active, Beat Obesity Projesi: Gençleri Sağlıklı Yaşam Kültürüne Teşvik Ediyoruz

Sağlıksız beslenme alışkanlığının ve fiziksel aktivite yoksunluğunun yaygın olduğu günümüzde, gençlerimizi fiziksel aktivite, sosyal farkındalık ve sağlıklı beslenme kültürü ile obezite konularında eğitmek hayati önem taşımaktadır. Bu sebeple, “Be Active, Beat Obesity Projesi” ile Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden biri olan sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürme hedefine uygun olarak Erasmus+ Programına katılacak gençlerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktayız. Bu amacımız doğrultusunda hedeflediklerimiz; * Avrupa'nın dört bir yanından gelen gençler arasında iyi beslenme, fiziksel uygunluk ve genel sağlık ihtiyacı konusunda farkındalık yaratmak * Sağlıksız bir yaşam tarzının kişinin sağlığına zararlı olduğu gerçeğine dikkat etmenin ne kadar önemli olduğu konusunda farkındalık yaratmak *Faaliyetlere katılan gençler arasında bilgi ve fikir alışverişini kolaylaştırmak *Obezitenin psikolojik sorunlardan da kaynaklanabileceğine dikkat çekerek gençleri bu konuda bilgilendirmek * Gençlerimizin nasıl sağlıklı yaşayacakları konusunda yeterli bilgiye sahip olmalarını sağlarken, onları toplumları içinde değişimin aktif aktörleri ve kendileri ve gelecek nesiller için daha iyi bir geleceğin şekillendirilmesinde katılımcı olmaya teşvik etmek *Beslenme, spor ve sağlık alanlarında "Sürdürülebilir Avrupa "ya katkıda bulunmak *Sosyal kapsayıcılığı ve gençlik hareketliliğini teşvik etmektir. Bu hedeflerimiz kapsamında 5 gün süre ile Letonya, Bulgaristan ve Malta'dan gelecek gençlerimiz ile aktiviteler yaparak, obezite hakkında bilinç kazanılmasına katkıda bulunacağız. Aktivitelerimizde, obezite hakkında bilgi verecek diyetisyen, psikolog ve yoga uzmanı gibi profesyoneller de olacaktır. Böylece, birbirleriyle etkileşime girip kültürlerarası diyalog kurarken, sağlıklı yaşamayı prensip haline getirecekler ve kendi akranlarına da sağlık beslenme, spor yapmanın önemi gibi konularda yardımcı olabileceklerdir.