Ortak Bir Sorun-İki Farklı Kültürel Perspektif” projesi sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi

Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı ile Hollanda Kennisland Vakfı’nın ortaklığında yürütülen, Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında desteklenen “Ortak Bir Sorun-İki Farklı Kültürel Perspektif” projesi kapsamında Kennisland Vakfı proje ekibi ve Hollandalı sivil toplum temsilcilerinden oluşan sekiz kişilik bir çalışma grubu Ankara’ya ziyaret gerçekleştirdi.

Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı ile Hollanda Kennisland Vakfı’nın ortaklığında yürütülen, Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında desteklenen “Ortak Bir Sorun-İki Farklı Kültürel Perspektif” projesi kapsamında Kennisland Vakfı proje ekibi ve Hollandalı sivil toplum temsilcilerinden oluşan sekiz kişilik bir çalışma grubu Ankara’ya ziyaret gerçekleştirdi.

Her iki ülkenin yaşlı nüfusla ilgili yürüttüğü faaliyetler ve yürütülen proje konusunda bilgi paylaşımında bulunması için 28 Mart tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının (STK) gelecekte de iş birliğini sürdürmesine yönelik bir protokol imzalandı.

STK’lar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin amaçlandığı toplantının açılış konuşmalarını; Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı Proje Uzmanı Dr. Ejder Yelken, Kennisland Vakfı Proje Koordinatörü Iselien Nabben ve Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan yaptı.

Türkiye ve Hollanda’nın toplum yapısı ve yaşlanan nüfusa yaklaşımı arasındaki benzerlik ve farklılar hakkında bilgi veren Yelken, her iki ülkenin yaşlanan nüfus konusunda iş birliği yapacağı alanlar olduğuna dikkat çekerek projenin bu amaca hizmet ettiğini belirtti.

Ziyaretin ikinci gününde, Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan ve Güven Sağlık Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Banu Küçükel’in katılımıyla Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı’nda gerçekleşen kahvaltıda bir araya gelen Hollandalı ve Türk yetkililer, uzmanlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri iki ülke arasında benzer iş birlikleri ve ortak projeler konularını ele aldı.

Hollandalı ziyaretçiler, Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın hazırladığı program çerçevesinde yaşlı bakım merkezlerini ziyaret etti. Müze gezisi ve konser gibi etkinliklere de katılan grup sosyal ve kültürel etkinliklere de katılarak ülkemizi tanıma fırsatı buldu.

Projenin bir sonraki aşamasında Türk uzmanlar ve sivil toplum örgütlerinden oluşan çalışma grubu Amsterdam’a benzer bir ziyaret gerçekleştirecek.