Hatay İlinde 40 Yataklı Sahra Hastanesi Kurulmuştur

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve birçok ilimizde sarsıcı etkilere neden olan deprem sonrası T.C. Sağlık Bakanlığının onayı ile Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından Hatay ilinde 40 yataklı Sahra Hastanesi kurulmuştur.

23 büyük 6 adet küçük konteyner içine 1 ameliyathane, 10 yataklı yoğun bakım, 30 yataklı hasta odası, sterilizasyon sistemi, 4 adet poliklinik odası, acil servis ve morg bulunan Sahra Hastanesinde ayrıca; merkezi medikal gaz sistemi, yangın sistemi, havalandırma ve hemşire çağrı sistemi de mevcuttur.

Ameliyathane ve yoğun bakım yönetmeliğine uygun olarak kurulan Sahra Hastanesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerine teslim edilmiştir.