Guven Medical and Health Sciences)

Güven Tıp ve Sağlık Bilimleri Dergisi (Guven Medical and Health Sciences) olarak isimlendirdiğimiz bilimsel dergimizin, yayım hayatına 2024 yılı Ocak ayında başladığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Tıp camiası, bir konudaki bilgilerin bir araya getirilmesinin önemi ve değeri konusunda hemfikirdir. Kongreler, kitaplar ve dergiler bu amaca, yani bilginin toplanması ve yayılmasına hizmet eder.

Bilimsel yazılar içinde, derleme olarak adlandırılan tür, yazarın kendi bilgi birikim ve tecrübelerini, birçok kaynaktan da faydalanarak, bir araya getirilmesidir. Hem hekimlerin hem de okuyucuların bu güncel bilgilerle detaylı olarak tek bir yazıdan ulaşmasının önemi aşikardır.

Yeni bir Tıp ve Sağlık Bilimleri dergisinin ilk sayısını çıkarmak birçok zorluklar içerir. Bu ilk sayıda davetimize icabet ederek yazılarını gönderen yazarlarımıza derginin hayata geçmesindeki emekleri için teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz.

Bilgi patlamasının yaşandığı çağımızda, bilimde ileriye yönelik vizyonların tartışılmasını teşvik etmek, geçmişi özümseyerek gelecekteki araştırmalar için ümit verici noktalar yakalamak misyonu ile bu yolculuğumuzun uzun soluklu olmasını diliyoruz.