16. Dr. Aysun Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri Sonuçları

"Güven Eğitim Sağlık Vakfı, 2008 yılından bu yana Türk hekimlerini yüksek nitelikli bilimsel araştırmalara teşvik etmek ve çalışmalarını desteklemek amacıyla düzenlediği Dr. Aysun-Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri kapsamında, bu yıl 16.sı düzenlenecek Ödül Töreni'nde yer alacak ödül sahiplerini belirlemek üzere Güven Sağlık Grubu Bilim Kurulu değerlendirmesini gerçekleştirmiştir.

Yapılan değerlendirme sonucunda, oybirliği ile 16. Dr. Aysun-Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri'nin sahipleri belirlenmiştir."

Ödül Kazananlar:

•⁠ ⁠Güven Sağlık Grubu Onur Ödülü:

Prof. Dr. Orhan Göğüş, Tıp alanındaki katkılarından dolayı bu özel ödüle layık görülmüştür.

En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü:

Uz. Dr. İlayda Korkmaz, "Amniyotik Membran Ekstraktının Korneal Yara İyileşmesinde Transplantasyondan Üstün Olduğunun Klinik Olarak Korele Edilmesi" başlıklı çalışması ile bu önemli ödülün sahibi olmuştur.

Genç Araştırmacı Proje Destek Ödülü:

1. Utku Serhat Derici, "3B Biyobaskılama ile Kişiselleştirilmiş Aort Kapak Üretimi" projesi ile birincilik ödülünü kazanmıştır.

2. Dr. Öğr. Üyesi Dr. Fuat Aksoy, "Metabolik Steatohepatit Kaynaklı Hepatoselüler Kanser Modellerinde RNA Tabanlı Anti-Fibrozis Tedavi Stratejilerinin Geliştirilmesi" çalışması ile ikincilik ödülüne layık görülmüştür.

3. Dr. Ceren Yılmaz, "Vasküler Anomalilerde Çevresel Sensör Sinyalizasyon Aktivitesi ve Fenotip İle İlişkisinin İncelenmesi" araştırması ile üçüncülük ödülünü almıştır.

Sağlıkta Dijital Dönüşüm ve Yenilikçi Bakış Ödülü:

Doç. Dr. Emel Okulu, "Prematüre Bebeklerde Bronkopulmoner Displaziyi Öngörmede Yapay Zeka Kullanılarak Geliştirilen Bir Tahmin Modeli (EPAiCRIS in BPD)" projesi ile bu değerli ödülün kazananı olmuştur.

Bilim ve sağlık alanında çığır açan tüm bilim insanlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Güven Eğitim Sağlık Vakfı olarak, Türk hekimlerini ve araştırmacılarını desteklemeye devam edeceğiz.